Resilienssi

Parempi valmius toimia tuloksellisesti jatkuvan muutoksen ajassa.  

Resilienssi eli muutosvalmius on yksilön, tiimin ja organisaation kyky sopeutua suureen määrään muutoksia ylläpitäen samalla korkeaa suorituskykyä. Muutosvalmius tukee yksilön, tiimien ja organisaation tuloksellista työskentelyä sekä palautumista jatkuvassa muutoksessa.

 

Miksi resilienssiä kannattaa kehittää?

Muutosvalmiimpi organisaatio voi paremmin ja tuottaa parempia tuloksia.

Muutoksen vauhti kiihtyy. Kohtaamme yhä useammin suurempia ja monimutkaisempia muutoksia. Muutosvalmius ja -kyvykkyys ovat työelämän ydintaitoja, mutta toiset yksilöt ja tiimit palautuvat niistä paremmin kuin toiset.

Liiketoiminnan tuloksellisuuden kannalta on merkittävää, että muutosvalmius eli resilienssi tunnistetaan, ja sitä voidaan mitata sekä kehittää. 

Muutosvalmiit yksilöt ja tiimit käyttävät energiaansa tehokkaasti, kun mukautuvat muutokseen.

Siksi he:

  1. Selviävät hyvin stressistä ja epävarmuudesta. 

  2. Palautuvat fyysisestä ja psyykkisestä rasituksesta nopeammin. 

  3. Omaksuvat muutokset helpommin. 

  4. Sopeutuvat elämän häiriötekijöihin. 

  5. Pysyvät tehokkaina ja tuottavina muutostilanteissa.

Mittaamme ja valmennamme organisaatiosi yksilöiden ja tiimien muutosvalmiuden uudelle tasolle.

Miten resilienssiä kehitetään?

  • Tavoitteet ensin.

    Resilienssin mittaaminen ja kehittäminen mahdollistaa organisaation henkilöstön tehokkaan ja tuottavan toiminnan sekä palautumisen muutostilanteissa. Tavoitteena on kehittää ja vahvistaa organisaation tehokasta toimintaa sekä palautumista jatkuvassa muutoksessa sekä tukea liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamista.

  • Varmistetaan ohjaus.

    Resilienssin kehittämisen onnistumisen varmistamiseksi luodaan ohjausryhmä, jonka keskeisenä tehtävinä on ohjata resilienssin kehittämiselle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen sekä niiden käytäntöön viennin varmistaminen.

  • Ryhdytään hommiin.

    Kehittäminen aloitetaan henkilökohtaisella resilienssi-kyselyllä, josta selviää henkilökohtaisen muutosvalmiuden ominaispiirteet. Kyselyn jälkeen toteutetaan resilienssi-valmennus, jonka keskiössä on henkilökohtainen resilienssi-profiili. Valmennuksessa selvitetään henkilökohtaista muutosvalmiutta. Myös ryhmän muutosvalmiutta voidaan selvittää. Valmennuksessa annetaan konkreettisia työkaluja muutosvalmiuden kehittämiseen ja käytäntöön vientiin. Valmennuksen työskentelytapoina ovat lyhyet alustukset, yhteiset keskustelut sekä henkilökohtaiset tehtävät.

  • Viedään käytäntöön.

    Resilienssin kehittymisen varmistamiseksi jokainen osallistuja tekee resilienssi-valmennuksella henkilökohtaisen toimintasuunnitelman oman muutosvalmiuden kehittämiseksi. Lisäksi osallistujia ja heidän kehittymistään tuetaan sovitusti erilaisilla räätälöidyillä yksilö- ja ryhmätilaisuuksilla. Lähimmät esihenkilöt sparraavat ja tukevat osallistujien valmennuksella laadittua henkilökohtaista toimintasuunnitelmaa sekä sen käytäntöön viennin etenemistä henkilökohtaisilla 1to1 keskusteluilla.

  • Saavutetaan lopputulos.

    Muutosvalmiuden ansiosta yksilöt ja ryhmät pystyvät suuntaamaan energiansa tehokkaammin muutoksessa. Lisäksi he ylläpitävät toimintaa ja tuottavuutta sekä tukevat ketterämmän organisaatiokulttuurin toteutumista. 

    Kehitä organisaatiosi muutosvalmiutta ja varmista organisaationne tuloksentekokyky.

    Valmennamme organisaationne muutosvalmiuden uudelle tasolle.

 

Parhaat ratkaisut ja tulokset tehdään yhdessä.

Lähetä meille viesti kipukohteestasi, niin me kerromme näkemyksemme miten se hoidetaan yhdessä kuntoon. Vastaamme viestiisi vuorokauden kuluessa. Lähettämiäsi tietoja käsitellään luottamuksellisesti. 

Tulevaisuuden voittajia ovat ne yritykset, jotka hallitsevat asiakassuhteet

 
Previous
Previous

Ratkaisumyynti

Next
Next

Vuokrajohtaja